آشنایی با دستگاه اسپکتروفتومتر
خرداد 9, 1400تعریف سانتریفیوژ و انواع آن
تیر 6, 1400میکروسکوپ آزمایشگاهی کاربردی ترین دستگاه
میکروسکوپ یکی از تجهیزات آزمایشگاهی اصلی محسوب می شود. که میکروسکوپ های مختلف دارای بزرگ نمایی های متفاوتی می باشند با وجود عدسی های گوناگون تصویر نمونه را چند برابر نمایش می دهند. عملکرد اصلی در انواع میکروسکوپ ها براساس عبور نور با طول موج های متفاوت از چندین عدس محدب می باشد.
انواع میکروسکوپ آزمایشگاهی
میکروسکوپ چشمی
با وجود گستردگی مدل های میکروسکوپ می توان به میکروسکوپ چشمی اشاره کرد. که شامل میکروسکوپ تک چشمی برای مشاهده نمونه فقط باید از یک چشم استفاده نمایید. میکروسکوپ دو چشمی که با داشتن دو عدسی چشمی می توانید با کمک هر دو چشم نمونه مطالعاتی را مشاهده کنید. میکروسکوپ سه چشمی عملکرد این مدل همانند میکروسکوپ دو چشمی است با این تفاوت که با داشتن یک چشمی سوم بر روی هد به انتقال تصویر بر روی دوربین میکروسکوپ کمک می کند.
میکروسکوپ اینورت
این دستگاه قابلیت فاز کنترل است که در بررسی نحوه حرکت ،تولید مثل ، شناسایی و شمارش میکروارگانسیم ها استفاده می گردد. صفحه قرار گیری نمونه در این نوع میکروسکوپ همواره ثابت است و فوکوس آن با تنظیم عدسی ها به واسطه حرکت دادن عدسی های شیئی در امتداد محور عمودی انجام می شود. تا عدسی ها به نمونه نزدیک با دور شوند. بسته به اندازه میکروسکوپ 4 تا 6 عدد عدسی شیئی با بزرگنمایی های متفاوت در محور گردان تعبیه می شود.
میکروسکوپ فلورسنت
از دیگر انواع میکروسکوپ فلورسنت است که به همراه واحد كنترل، صفحه كلید و منبع فلوئورسنت می باشد و جهت بررسی و مشاهده اجزا و اندامك هایی از سلول و میكروارگانیسم هایی كه با رنگ فلورسنت رنگ آمیزی شده باشند، استفاده می گردد. این دستگاه قابلیت عكس برداری از نمونه ها و ثبت اطلاعات بر روی هر عكس را نیز دارا می باشد.
استریو میکرسکوپ
این دستگاه دارای بزرگنمایی 50 برابر و قابلیت نصب دوربین می باشد و در بررسی اجزا و موجوداتی كه دارای بعد و حجم می باشند کاربرد دارند.
راهنمای کار با میکروسکوپ
میکروسکوپ، این دستگاه آزمایشگاهی با داشتن اجزایی چون عدسی ها (چشمی و شیئی)، پیچ تنظیم، پیچ تنظیم دقت، پایه اصلی، بازو، پنل، دیافراگم، گیره های لام گیر و منبع موتور به افراد امکان مشاهده نمونه های ریزی که با چشم مسلح قابل دیدن نیست را فراهم می نماید.
قبل از شروع کار توجه کنید تا میکروسکوپ در جایگاه مناسب بر روی سطحی صاف، نمونه مورد نظر را در لام، زیر عدسی میکروسکوپ قرار دهید. سپس با چرخاندن عدسی شیئی جهت قرار گیری ضعیف ترین عدسی در مقابل عدسی چشمی، نمونه را مشاهده نمایید. البته می توان با تنظیم دیافراگم، میزان نور را نیز تنظیم کرد.
کاربردها
میکروسکوپ آزمایشگاهی برای مشاهده نمونه هایی که از نظر اندازه کوچک هستند استفاده میشود. که از آنها برای مشاهده ساختارهای سلولی اندام ها، میکروب ها و باکتری ها استفاده میشود. استفاده از میکروسکوپ برای آزمایش بافت ها و ارگانیسم هایی که بسیار کوچک هستند و با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند بسیار مهم است.
- آزمایشگاه های پاتوبیولوژی (برای مشاهده کردن نمونه خون و…)
- تحقیقات زیستی (برای مشاهده و تحقیق بر روی قارچ ها، سلول های گیاهی، ویروس ها و…)
- امور الکترونیک (برای مشاهده مداراها و بورد های الکترونیک)
- زمین شناسی
- فلزات
نکات لازم در نگهداری از میکروسکوپ
- روغن کاری انواع میکروسکوپ ها بر اساس توصیه های سازنده
- تمیز کردن تمام اجزای مکانیکی دستگاه
- کنترل کردن عملکرد و کارکرد دیا فراگم
- توجه به تنظیم بودن صفحه مکانیکی
- کنترل مکانیسم تغییر و تنظیم فاصله کانونی
- توجه به تنظیم بودن گیره های نگهدارنده
خرید دستگاه
چنانچه قصد خرید میکروسکوپ آزمایشگاهی مناسب یا سایر لوازم آزمایشگاهی را دارید می توانید با کارشناسان و مشاوران ما در مجموعه پر تلاش پارمیس طب در ارتباط باشید تا بتوانید بهترین ابزارها را برای آزمایشگاه تهیه نمایید.