دستگاه سانتریفیوژ یکی از روش های جداسازی است که در علوم فیزیکی ،شیمیایی و زیست شناسی بیشترین کاربرد را دارد. این دستگاه بر مبنای نیرو گریز از مرکز مواد را براساس که جرم بیشتر یا کمتری دارد جدا می کند.
امروزه از دستگاه سانتریفیوژ در آزمایشگاه های تحقیقاتی ،بیولوژیکی ،شیمی ،علوم زیستی ،پزشکی ،و صنایع داروسازی و آشامیدنی و تحقیقات پلیمری کاربرد فراوانی دارد.
نحوه کار دستگاه سانتریفیوژ به این صورت است که با قرار دادن نمونه درون لوله سانتریفیوژ بلافاصله دستگاه شروع می کند به چرخش و نمونه را به سمت خارج حرکت می دهد. تا زمانی که نمونه به صورت افقی قرار گیرد در حالت نیرو گریز از مرکز سعی در حرکت و راندن محلول برخلاف مرکز سانتریفیوژ دارد. و همین کار سبب جدا شدن ذرات درشت تر از محلول خواهد شد در صورتی که دستگاه متوقف شود ذرات درشت تر در قسمت بیرونی به صورت جدا شده از محلول باقی خواهد ماند.
از کاربردهای دستگاه سانتریفیوژ در آزمایشگاه های زیست شناسی،پزشکی و زیست مولکولی است. در واقع این دستگاه با استفاده از یک الکتروموتور یک نیروی دورانی در سیستم ایجاد می کند این نیرو چرخشی که حول یک محور ثابت فرضی صورت می گیرد. سبب ته نشین شدن مولکول ها یا مواد بر مبنای جرم بیشتر به کمتر می شود دستگاه سانتریفیوژ در دو نوع معمولی و میکرو طراحی شده است.
تفاوت این دو نوع دستگاه در شیوه دوران آن است. در دستگاه سانتریفیوژ معمولی از گیره نگهدارنده لوله ها آزمایشگاهی استفاده می شود. در دستگاه سانتریفیوژ میکرو از یک دیسک یا صفحه گرد برای دوران لوله ها آزمایشگاهی کمک گرفته می شود. لوله های آزمایشگاهی در جایگاه مورد نظر فیکس می شود. عمل سانتریفیوژ کمک می کند تا محلول سوسپانسیونی را جدا کند. برای جداسازی دو نوع مایع با تراکم ها متفاوت از این دستگاه استفاده می شود.
برای خرید دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی از برندها معتبر و شناخته شده می توانید با همکاران ما در مجموعه پارمیس طب در ارتباط باشید تا با راهنمایی کامل و دریافت اطلاعات بتوانید انتخاب مناسبی در اختیار شما قرار گیرد.