تعریف کامل شیکر آزمایشگاهی

دستگاه اسپکتوفتومتر
مشخصات و قابلیت های دستگاه اسپکتروفتومتر
آذر 21, 1400
معرفی کوره الکتریکی آزمایشگاهی
دی 19, 1400

تعریف کامل شیکر آزمایشگاهی

شیکر آزمایشگاهی

دستگاه شیکر آزمایشگاهی یکی از تجهیزات آزمایشگاهی  بسیار مهم و کاربردی است. شیکر انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع کارایی که از آن می خواهید می توانید مدل مورد نظرتان را انتخاب نمایید. به طور معمول دستگاه شیکر از یک صفحه و یک دکمه تنظیم سرعت و تنظیم زمان چرخش ساخته شده است.

این دستگاه در پژوهش های زیست شناسی ،شیمی ،بیوتکنولوژی و بیوشیمی به کار می رود. بسته به مدل شیکر دستگاه دارای محل قرار گرفتن فلاسک یا لوله نمونه است که با ظرفیت و اندازه گیری های مختلف وجود دارند.

شیکر آزمایشگاهی چیست؟

دستگاه شیکر همزن آزمایشگاهی در واقع دستگاه مخلوط کن آزمایشگاهی است که انواع لوله های آزمایشگاهی ارلن و بالن دارای محلول روی آن قرار می گیرد. که با زاویه مناسب یا به حالت رفت و برگشتی در مدت زمان خاصی می چرخند تا به طور کامل مخلوط شوند. البته امروزه دستگاه قوی تر به نام استیرر جایگزین شیکر شده است اما برای مخلوط کردن در حجم های زیاد از شیکر استفاده می شود.

شیکر آزمایشگاهی

شکل حرکت دستگاه شیکر

دستگاه های شیکر آزمایشگاهی دارای انواع حرکت دورانی ،رفت و برگشتی ،چرخشی، الاکلنگی و زاویه دار و لرزشی هستند. شیکر ها ابعاد گوناگونی جهت قرار گرفتن ارلن ،بالن پلیت و میکروپلیت را دارند. این دستگاه بسیار کاربردی است چرا که عملیات مخلوط کردن به عنوان یک کاتالیزور عمل می کند تاثیر بسزایی در نتیجه آزمایش دارد. البته برخی از شیکر ها قدرت گرما دهی تا دمای خاصی را دارند.

انواع شیکر

  • شیکر صفحه ای
  • شیکر اوربیتالی
  • روتوشیکر یا شیکر خورشیدی
  • شیکر ورتکس
  • شیکر انکوباتور
مطالب پیشنهادی
کارایی انواع سمپلر آزمایشگاهی

شیکر آزمایشگاهی

نکات ایمنی در زمان کار با شیکر

  1. دستگاه را در مکانی که جریان هوا در آن زیاد است قرار ندهید.
  2. دستگاه را در مکانی صاف که توان تحمل وزن دستگاه را داشته باشد قرار دهید.
  3. برای جلوگیری از نوسانات برق از یک محافظ کمک بگیرید.
  4. در صورت پاشیدن مواد شیمیایی یا ترکیبات دیگر روی دستگاه، ابتدا آن را خاموش نموده و سپس اقدام به تمیز کردن دستگاه نمایید.
  5. درصورتی‌که از شیکری که گرمایش دارد، استفاده می شود و همچنین با موادی کار می شود که بخار تولید می‌کنند. باید دستگاه در زیر هود قرار گیرد تا بخارات مواد شیمیایی در فضای آزمایشگاه پخش نگردد.
  6. هیچ گاه تعمیر دستگاه را در اختیار افراد غیر متخصص نگذارید، زیرا ممکن است آسیب های جدی به دستگاه وارد شود.

کاربردها

  • کاربرد اصلی این دستگاه هم زدن و مخلوط کردن نمونه ها می باشد.
  • کاربرد شیکر آزمایشگاهی را می توان در آزمایشگاه های شیمی و زیست شناسی و تشخیص طبی،بیوشیمی و ژنتیک پیدا کرد.
  • انواعی از شیکرها مجهز به سیستم های گرمادهی و برودتی بوده که در نقش کاتالیزوری در آزمایش‌ها کمک کننده اند به ویژه در زمان هایی که دمای واکنش باید تا دمای خاصی پایین آمده یا بالا بیاید.
  • کاربرد این دستگاه در آزمایشگاه های تشخیصی جهت اندازه گیری و انجام تست های کنترل کمی و کیفی از مهم ترین دستگاه ها می باشد.
  • از این دستگاه می توان در داخل اینکوباتور ،یخچال آزمایشگاهی و هود آزمایشگاهی نیز استفاده کرد.

شیکر آزمایشگاهی

خرید دستگاه

قیمت این دستگاه بستگی به نوع و مارک آن دارد. مهم ترین عامل در تعیین قیمت یک دستگاه شیکر وجود پارامترهای تنظیم کننده نظیر دکمه تنظیم سرعت ،دکمه تنظیم زمان دکمه تنظیم زاویه چرخش است. برای تهیه این دستگاه و سایر تجهیزات آزمایشگاهی فقط کافی است به سایت  www.parmisteb.com   مراجعه نمایید.

مطالب پیشنهادی
شناختن دستگاه ترموسایکلر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *