عملکرد و کارایی هود شیمیایی آزمایشگاهی
مرداد 29, 1402آشنایی با دستگاه ریل تایم پی سی آر
شهریور 26, 1402معرفی سمپلر آزمایشگاهی
مجموعه پارمیس طب از ارائه دهندگان تجهیزات آزمایشگاهی قصد دارد در این متن به معرفی سمپلر آزمایشگاهی بپردازد. در واقع این ابزار به منظور حجم برداری از نمونه های مایع و انتقال آن ها به ظرف مورد نظر به کار می رود. استفاده درست از یک سمپلر تاثیر زیادی در نتایج آزمایشات دارد.
معرفی سمپلر آزمایشگاهی اجزا و قطعات آن
سمپلر آزمایشگاهی دارای یک شاسی برای کشیدن و تخلیه مایعات می باشد. دقت کنید که هر چقدر عدد حجمی سمپلر بیشتر باشد شاسی آن بالاتر می آید. یک دکمه برای بیرون کردن سر سمپلر و یک صفحه نمایش برای تنظیم مقدار آن وجود دارد. در سمپلرهای متغیر یک پیچ برای تنظیم مقداری که سمپلر می کشد و یک قفل برای ثابت کردن آن عدد بر روی سمپلر تعبیه شده است.
عملکرد سمپلر
سمپلر هایی که براساس اصول جا به جایی هوا کار می کنند از متداول ترین نوع سمپلرها آزمایشگاهی می باشند که از دقت مناسبی برای حجم برداری از اغلب نمونه ها برخوردار است. با این وجود ماهیت نمونه های مورد آزمایش می تواند دقت این سمپلرها را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد بنابراین لازم است تا جهت حجم برداری از نمونه های مختلف از روش حجم برداری متفاوتی استفاده کرد. به علاوه برخی مواقع لازم است تا حجم برداری مکرری از یک نمونه صورت گیرد برای این کار روش حجم برداری تکراری مورد استفاده قرار می گیرد.
ابتدا این نکته را در نظر بگیرید که دکمهی حجمبرداری در سمپلرهای مکانیکی عموما دارای دو مرحله هستند. به منظور استفاده از انواع روشهای حجمبرداری با سمپلر لازم است تا کاملا با عملکرد اجزای سمپلر خود آشنا باشید.
نکات مهم برای نگهداری از سمپلر
- بعد از هر مرتبه حجم برداری سمپلر آزمایشگاهی خود را تمیز کنید.
- به هیچ عنوان نوک سمپلر که نمونه برداری شده را وارونه نکنید یا آن را به صورت افقی بر روی میز قرار ندهید. این کار باعث می شود که نمونه داخل سمپلر شده و اجزای آن را آلوده کند.
- بعد از تمام کار با سمپلر آن را به صورت عمودی بر روی پایه سمپلر قرار دهید.
- سمپلر آزمایشگاهی را به صورت منظم و دوره ای کالیبره نمایید.
- در زمان قرار دادن نوک سمپلر از وارد کردن ضربه خود داری کنید. چرا که این کار می تواند سبب شکستگی یا کج شدن شفت سمپلر شود.
نکته
مایعات و نمونه های موجود در آزمایشگاه هر کدام دارای خواص فیزیکی و شیمیایی متفاوتی هستند. که با توجه به ماهیت نمونه ای که قصد حجم برداری از آن را دارید باید از بین انواع سمپلر های موجود آنکه مناسب کار شما می باشد را انتخاب نمایید.
جمع بندی
با توجه به توضیحاتی که در بالا بیان شد و به معرفی سمپلر آزمایشگاهی و نحوه کار با آن پرداختیم تا عزیزان اطلاعات کاملی از این وسیله آزمایشگاهی داشته باشند. نحوه کار دقیق و صحیح یک سمپلر آزمایشگاهی نقش مهمی در صحت و نتایج آزمایش ها دارد. در حالی که خطاهای اندازه گیری یک سمپلر بیش از حد مجاز تعیین شده باشد باید در اسرع وقت نسبت به کالیبراسیون آن اقدام کرد.