همزن آزمایشگاهی (شیکر) چیست؟

دستگاه تصفیه هوا
دستگاه تصفیه هوا ( ضد عفونی کننده محیط)
جولای 25, 2021
پی اچ متر
همه چیز درباره پی اچ متر
آگوست 22, 2021
دستگاه تصفیه هوا
دستگاه تصفیه هوا ( ضد عفونی کننده محیط)
جولای 25, 2021
پی اچ متر
همه چیز درباره پی اچ متر
آگوست 22, 2021

همزن آزمایشگاهی (شیکر) چیست؟

همزن آزمایشگاهی یا همان شیکر یکی از تجهیزات آزمایشگاهی و دستگاهی برای مخلوط کردن مایعات است. در واقع یک سرعت دهنده و کاتالیزور در تحریک واکنش ها در سطوح مولکولی مواد است البته که هم زدن و مخلوط کردن در شیکر آزمایشگاهی بسیار مهم است چرا که میزان هم زدن مکرر و سریع مواد شیمیایی در تست های آزمایشی ضروری است. البته باید اضافه کرد که به طور کلی عملکرد شیکر ها نسبت به میکسر ها بهتر است زیرا در میکسرها احتمال آسیب رسیدن به نمونه ها به دلیل سرعت بالای مخلوط کردن زیاد است اما در شیکر ها اینگونه نیست.

انواع شیکر یا همزن آزمایشگاهی

شیکر اوربیتالی : این نوع شیکر در سطح افقی به حالت دورانی حرکت کرده و نمونه را مخلوط می کند. این شیکر نسبت به انواع دیگر لرزش و ارتعاش کمتری داشته و گرمای تولید شده توسط این دستگاه نیز کمتر است. از این نوع شیکر برای کشت میکروبی استفاده می شود.

همزن آزمایشگاهی

شیکر انکوباتور : همانطور که از نام این دستگاه مشخص است در واقع این وسیله هم یک شیکر و هم یک اینکوباتور است و علاوه بر اینکه می تواند یک مخلوط را میکس کند، همزمان توانایی حفظ دمای نمونه را در بازه ی مطلوب دارد. از این نوع شیکر برای رشد سلول استفاده می کنند.

شیکر الاکلنگی : سکوی خود را به سمت بالا و پایین حرکت می دهد ، یک شیکر آزمایشگاهی گردابی سکوی خود را می چرخاند.

همزن آزمایشگاهی

شیکر خورشیدی : از این شیکر آزمایشگاهی برای چرخاندن و مخلوط کردن مواد بر روی یک صفحه متحرک و با زاویه های مختلف نسبت به افق استفاده می شود. از عوامل موثر در انتخاب این تجهیز، زاویه چرخش و سرعت چرخش آن می باشد.

مطالب پیشنهادی
آشنایی با تجهیزات آزمایشگاهی

کاربردها

کاربرد این دستگاه ها عمدتاً در آزمایشگاه های تحقیقاتی زیست و شیمی، آزمایشگاه های تشخیصی و آزمایشگاه های کنترل کمی و کیفی است. گاهی برای استفاده بهتر از شیکر ها لازم است آنها را در یخچال آزمایشگاه ها یا زیر هود آزمایشگاه ها و یا حتی در انکوباتورها قرار داد. پارامتر های تنظیم شونده در شیکر آزمایشگاهی معمولاً زمان و سرعت مخلوط کردن می باشند. اگرچه دستگاه استیرر یا همزن مغناطیسی در سال های اخیر جایگزین شیکر در آزمایشگاه شده اما همچنان برای مخلوط کردن و هم زدن در حجم های زیاد از شیکر استفاده می شود.

نکات مهم در زمان خرید دستگاه شیکر

  • معمولاً در آزمایشگاه ها به چند نوع شیکر به طور همزمان نیاز است که هرکدام قابلیت های متفاوتی دارند پس باید به قیمت دستگاه ها و میزان بودجه دقت کرد و بهترین گزینه ها را انتخاب کرد.
  • در انتخاب و خرید شیکر آزمایشگاهی صفحه ای لازم است به اندازه صفحه ی دستگاه و حداکثر میزان جابه جایی آن توجه کرد.
  • در انتخاب شیکر آزمایشگاهی خورشیدی باید به زاویه ی چرخش دستگاه و سرعت چرخش آن دقت کرد.
  • با توجه به حجم کار و میزان فعالیت لازم است شیکر  با ابعاد مناسب انتخاب کرد.
  • در دستگاه های شیکر ، تعداد لوله ها و فلاسک ها هم از نظر تعداد و هم از نظر ظرفیت با یکدیگر تفاوت دارند بنابراین در هنگام خرید باید به این نکات توجه کرد.

 

با توجه به تمامی نکاتی که درباره شیکرها در بالا گفته شد در صورتی که قصد خرید این دستگاه یا سایر تجهیزات آزمایشگاهی را داشتید می توانید با مشاوران مجموعه پارمیس طب تماس حاصل فرمایید.

مطالب پیشنهادی
دستگاه میکروسکوپ آزمایشگاهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *